Asociación para la Integración de Enfermos Mentales de Alicante y provincia

L'Associació per a la Integració de Malalts Mentals (A.I.E.M.) és una entitat situada dins del context del moviment associatiu de persones amb trastorn mental greu. Es va constituir el 25 de juny de 2002, com a Associació sense ànim de lucre i amb àmbit d'actuació a Alacant i comarca, encara que en l'actualitat el seu àmbit d'actuació abasta tota la província.

Contacta directament amb Asociación para la Integración de Enfermos Mentales de Alicante y provincia

Asociación para la Integración de Enfermos Mentales de Alicante y provincia

C/Ángel Lozano, nº16, 2ºderecha

Alicante, 3001

627555961

https://www.aiem-alicante.org/

Descripció

La filosofia de treball de l'equip de A.I.E.M. es basa en una actuació inclusiva en la comunitat de les persones amb trastorns mentals greus. Es pretén que els usuaris i usuàries prenguen les seues pròpies decisions i siguen els protagonistes en el procés de la seua recuperació, amb l'ajuda dels professionals i de la societat en el seu conjunt. Així mateix, la labor exercida per les persones que componen l'Associació està orientada a la sensibilització i prevenció dels problemes de Salut Mental, contribuint activament en la defensa dels drets de les persones amb trastorns mentals a través d'accions dirigides cap a la població en general, afavorint el compliment del marc legislatiu i polítiques relacionades amb la Salut Mental, en pro del col·lectiu de persones amb problemes de salut mental.

Últimes activitats

En A.I.E.M. s'imparteixen durant tot l'any els següents tallers relacionats amb la inclusió soci-laboral i la recuperació: itineraris d'inserció laboral, grups d'oci autònom, eixides culturals i d'oci, mobilitat i accessibilitat, habilitats socials, hort eco social, habilitats domèstiques i cuina, estètica i benestar, informàtica i fotografia digital, anglés inicial, intermedi i avançat, club de lectura, dibuix i pintura, natació, esport i salut, ioga, *psico-educació, grup *multifamiliar, grup d'ajuda mútua, estimulació cognitiva, afrontament a l'estrés. A més d'altres activitats com a excursions, menjars i Concurs de Christmas de Nadal. En les activitats i tallers participen tant professionals com persones voluntàries.

Últimes activitats

Assessorament jurídic, psicològic i social. Servei d'acompanyament i/o atenció en crisi.